site traffic analytics

60.000 de turişti români pe Coasta de Azur

Atout France Cote d'Azur25% reprezintă creşterea medie anuală înregistrată în ultimii ani a turiştilor români care aleg Coasta de Azur pentru petrecerea vacanţelor, în 2017 înregistrându-se 60.000 de români. În timpul sezonului estival, între Bucureşti şi Nisa vor fi 11 curse săptămânale, operate de companiile TAROM şi Blue Air. De asemenea, compania Blue Air va opera două curse săptămânale din Cluj către Nisa. Toate aceste informaţii au fost oferite de către reprezentanţii rivierei franceze, în cadrul unui eveniment organizat de Atour France (organizaţia turistică a Franţei) şi de Comitetul Regionalde Turism Cote d’Azur la Ambasada Republicii Franceze din Bucureşti.

Tot anul trecut, regiunea Coasta de Azur, al cărei slogan de promovare este „SubliME my dreams”, a fost vizitată în total de 11 milioane de turişti. Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă, România a înregistrat circa 9 milioane de turişti, dintre care aproape 2,5 milioane de străini.Atout France Cote d'Azur

Şederea medie a românilor pe Coasta de Azur a fost, în 2017, de 8,5 nopţi per turist, ceea ce reprezintă o durată destul de mare a sejurului. 55% dintre vizitatori au optat pentru perioada iunie-septembrie, 34% pentru iulie-august, respectiv 22% pentru sezonul de iarnă. Luna de vârf este iulie, cu 19% din totalul turiştilor români. Nisa, Cannes, Saint-Tropez sau Antibes Juan-les-Pins, dar şi Monte Carlo (Monaco), care face parte din areal deşi este un stat independent, sunt câteva dintre localităţile care atrag românii.

După cum subliniază reprezentanţii acestei renumite regiuni, Coasta de Azur reprezintă chiar o mică Franţă, având toate formele de relief. Iarna se poate schia iar vara, fireşte, se poate face plajă. De altfel, renumitul scriitor român Panait Istrati a îndrăgit mult această zonă, unde a şi locuit mult timp.

După cum anunţă David Lisnard, preşedintele Cote d’Azur France Tourism Board, în acest an, riviera franceză va găzdui multe evenimente sportive şi nu numai, precum Formula I French Grand Prix sau Maratonul de la Saint-Tropez. De asemenea, regiunea va fi inclusă în competiţia de golf RYDER CUP iar în martie şi noiembrie, cele mai de calitate hoteluri cu facilităţi de spa vor găzdui „Happy SPA Week Cote d’Azur France”.

Turiştii care ajung pe Coasta de Azur – regiune însorită peste 300 de zile pe an – îşi pot achiziţiona COTEDAZUR-CARD, prin care pot beneficia de multe reduceri şi facilităţi.Atout France Cote d'AzurAdaugata pe : 07 / 03 / 2018.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun