site traffic analytics

Ministerul Turismului are un stand de 240 mp la ITB Berlin

ITB Berlin 2018, Ministerul TurismuluiMinistrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a participat, alături de ES Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, la deschiderea Târgului de Turism ITB Berlin, celmai mare eveniment de profil din Europa.

Pe parcursul Târgului din Berlin, ministrul Turismului va avea întrevederi cu importanți reprezentanți ai pieței turistice din Germania, ocazie cu care vor fi abordate teme precum potențialul turistic al României și oportunitățile aferente.

Ministrul Turismului va participa la Reuniunea Miniștrilor statelor membre ale Organizației Mondiale a Turismului implicate în proiectul “Silk Road” (Drumul Mătăsii”). Din delegație face parte șisecretarul de stat Bogdan Tomoiagă. Obiectivul programului este de a crește beneficiile turismului, precum și de a promova și conserva patrimoniul natural și cultural de-a lungul rutei.

Standul Ministerului Turismului din cadrul Târgului de Turism de la Berlin este unul dintre punctele de atracție ale expoziției germane. Întins pe o suprafață de 240 de metri pătrați, standul României păstrează tema centenarului și pune în valoare componenta de turism cultural a țării noastre.

Standul reunește 40 de coexpozanți, agenții de turism, companii aeriene și autorități locale, care vor complete oferta turistică a României, de la circuite culturale, la drumeții, turism de aventură, sejururi pe litoral și în Delta Dunării.

Vizitatorii berlinezi vor fi atrași la standul României și prin momente artistice inedite oferite de ansambluri folclorice, meșteri populari, precum și de câștigătorii selecției naționale a Eurovision, trupa Humans.ITB Berlin 2018, Ministerul Turismului

Evenimentul are o important componentă B2B, cu scopul de a stimuli parteneriatele internaționale care pot duce la dezvoltarea sustenabilă a turismului. În anul 2017, ITB a înregistrat un record absolut la capitolul vizitatori de specialitate, cu un număr de 120 de mii de oameni. Târgul de la Berlin a atras expozanți din 187 de țări și regiuni.


Seară românească, la Berlin, la Târgul de Turism

 

Standul Ministerului Turismului a fost gazda unui eveniment special la Târgul de Turism de la Berlin. Vizitatorii și invitații speciali ai României au sărbătorit în cel mai autentic mod cu putință, în cadrul unui eveniment intitulat sugestiv Seara Românească.

Oana Cătălina Chițu, o artistă de origine română, dar care locuiește la Berlin, le-a făcut cunoștință vizitatorilor târgului cu piesele marii artiste Maria Tănase.

De la "Seara românească" nu au lipsit  mâncărurile tradiționale și vinurile din podgoriile românești.  

ITB Berlin 2018, Ministerul TurismuluiAlături de meșteri populari, precum Sebastian Paic care susține ateliere de încondeiat ouă, la standul Ministerului Turismului, în cele 4 zile ale târgului, germanii o pot cunoaște și pe Miruna Lehaci, campioană mondială la juniori la șah.

În plus, trupa The Humans, reprezentanta României la Eurovision, va promova țara noastră, chiar la standul ministerului Turismului, unde va susține un mini concert.

În cea de-a patra zia Târgului de la Berlin, turiștii germani sunt invitați în România pe acordurile muzicii folclorice românești. Ansamblul Junii Sibiului asigură atmosfera de sărbătoare tipic românească prin dansuri tradiționale și cântece din toate regiunile istorice ale țării.

Ministerul Turismului mulțumește tuturor artiștilor care au înțeles importanța promovării României la nivel internațional şi aminteşte că toți cei prezenți la standul ministerului Turismului au pus România în fruntea priorităților și nu au solicitat niciun onorariu pentru prestația lor. Ministerul a asigurat doar cazarea și transportul din țară la Berlin, conform legislației în vigoare. Aceeași atitudine demnă de laudă au avut-o și artiștii și specialiștii care au colaborat cu ministerul și la Târgul de Turism al României, unde maestrul Nicolae Furdui-Iancu a intonat imnul României, fără a avea nicio altă pretenție decât de a face cunoscută în lume frumusețea țării noastre.Adaugata pe : 08 / 03 / 2018.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun