site traffic analytics

Samos şi Lesbos, noile vedete ale Greciei

Paralela 45, SamosSamos și Lesbos, noutățile verii în oferta de insule grecești pe care touroperatorul Paralela 45 organizează vacanțe pe charter, au fost la fel de căutate, la Târgul de Turism al României, asemeni celor tradiționale precum Zakynthos, Creta, Rhodos, Corfu, Santorini etc. Pentru insulele greceşti Samos şi Lesbos, preţurile încep de la 345 euro/persoană cu zbor charter, adică o reducere de 30%.


Insula Samos face parte din arhipelagul Sporade din Marea Egee, fiind cea mai sudica insula, aflata foarte aproape de coasta Turciei. Insula este locul de nastere al filosofului si matematicianului Pitagora, dar si casa zeitei Hera. Insula pastreaza o bogata mostenire culturala si istorica, incarcata de temple si ruine. Insula ofera posibilitate practicarii multor sporturi acvatice. Un fost port pescaresc, Kokkari, te farmeca cu casele traditionale pastrate remarcabil care strajuiesc golful. Plaja cu pietricele, strajuita de muntii falnici, o transforma intr-una dintre cele mai frumoase ale Greciei.

Numeroase obiective turistice, fac din Samos o alegere excelenta de petrecere a timpului liber, acestea datand din diverse perioade istorice. Conform mitologiei, aceasta a fost insula zeitei Hera, motiv pentru care localnicii au construit un vast sanctuar in onoarea ei, Templul Herei,  care se afla la mica distanta de zona turistica Heraion. Astazi acest sanctuar este deschis din nou, putand fi vizitat de turisti. In apropiere se afla si Tunelul lui Eupalinus, apeductul antic din Samos, una din cele mai importante realizari din punct de vedere tehnic ale insulei.

Dupa o zi lunga petrecuta la plaja sau vizitand insula, seara poate fi petrecuta intr-o nota relaxanta gustand din preparatele prospete oferite de numeroasele taverne si restaurante specializate in peste si fructe de mare.

Charterele catre Samos sunt operate de Paralela 45 in perioada 16 iunie – 15 septembrie, cu compania TAROM, cu plecare din Bucuresti. Tarifele incep de la 362 de euro la vile de 2 stele si ajung la peste 1000 de euro de persoana la hoteluri de 5 stele.

De asemenea, o alta destinatie noua pentru piata romaneasca este insula Lesbos. Prefectura Lesbos și este cea de a treia insulă grecească ca mărime și a șaptea insulă ca mărime din Marea Mediterană. Are o suprafață de 1.630 km² și o coastă de 320 km. Are o populație deParalela 45, Lesbos aproximativ 90.000 locuitori, o treime dintre aceștia locuind în capitala sa, orașul Mytilene, aflat în partea sudică a insulei. Restul populației este distribuită în numeroasele sate și orașe mici aflate pe insulă. Cele mai importante orașe sunt: Kalloni, Plomari, Ayassos, Eresos și Molyvos.

Ei bine, aflati ca locuitorii insulei se numesc lesbieni. De fapt, ei sunt adevaratii lesbieni! Termenul lesbian în cultura modernă provine din epoca victoriană din interpretarea poemelor poetei antice Sappho născută în Eresos, pe insula Lesbos.

Paralela 45 opereaza curse charter catre Lesbos, cu compania TAROM, cu plecare din Bucuresti, in perioada 16 iunie – 15 septembrie. Preturile sunt foarte accesibile, pornind de la 350 de euro pentru vile si apartamente si de la 545 de euro la hoteluri de 3 stele. Aceasta deoarece Lesbos are, in general, un specific rustic, rural.Adaugata pe : 08 / 03 / 2018.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Paralela 45
Vintest
TTR II
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Teresa Tina
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun