site traffic analytics

Cum este participarea României la ITB Berlin

ITB Berlin 2019Ieri s-a deschis, la Berlin, ITB Berlin, cel mai mare și important târg de turism din Europa, organizat de Messe Berlin, care se desfășoară în perioada 6-10 martie. Standul României – aflat în sala 7.2b, alături de standul Republicii Cehe - ocupă jumătate dintr-un pavilion. 

 

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, împreună cu celebrul sportiv Ilie Năstase și cu maestrul naiului, Nicolae Voiculeț, ambasadori ai turismului românesc, au deschis, pe 6 martie, Seara Românească, eveniment organizat de Ministerul Turismului, la standul României de la ITB Berlin, unul dintre cele mai mari târguri de profil din lume.

Turismul viticol a fost în centrul atenției în cadrul Serii Românești, unde au fost prezentate vinuri din mai multe regiuni ale țării. Somelierul Cristian Grigore a prezentat poveștile din spatele unor vinuri reprezentative pentru țara noastră.  Gastronomia tradițională a completat experiența autentic românească de la standul României.

Maestrul Nicolae Voiculeț a atras un public numeros la standul țării noastre, printr-un recital inedit la nai.

Ilie Năstase a dat autografe vizitatorilor care au ținut să fie aproape de primul număr unu mondial din tenis. Celebrul sportiv i-a invitat pe turiștii germani să vină în țara noastră pentru a se bucura de experiențe autentice.

”Anul precedent a adus performanțe notabile pentru turismul românesc. Au fost adoptate măsuri care au dovedit faptul că turismul a devenit o prioritate reală pentru Guvernul României. Am demonstrat că ne ținem de cuvânt. De aceea, am încredere să promit că, dacă veți alege România, nu veți fi dezamăgiți, ba chiar uimiți. Și veți dori să reveniți. Avem puterea de a surprinde în mod plăcut și vă rog să ne dați această oportunitate de a vă convinge singuri. Germania este țara din care au provenit cei mai mulți turiști, în ultimii ani. Este pe primul loc în privința turiștilor străini sosiți în țara noastră anul trecut, cu peste 325 de mii de oameni. Germania este pe lista piețelor prioritare pentru țara noastră”, a fost mesajul ministrului Turismului, Bogdan Trif, la Seara Românească de la ITB Berlin.

Ministerul Turismului a pus la dispoziție gratuit standul celor peste 40 de coexpozanți care au prezentat oferta turistică a țării noastre. Agenții de turism, organizații de promovare, consilii județene și alți operatori economici din domeniu au contribuit la conturarea României ca destinație turistică competitivă la nivel european. Sute de turiști și specialiști în turism au interacționat cu reprezentanții României în prima zi a târgului de turism de la Berlin, care se desfășoară în perioada 6 – 10 martie 2019.

În paralel, ministrul Turismului a participat, la Berlin, și la Reuniunea Miniștrilor statelor membre ale Organizației Mondiale a Turismului (OMT) implicate în proiectul “Silk Road” (“Drumul Mătăsii”). Ministrul Bogdan Trif a punctat obiectivele României în cadrul programului menit să promoveze și să conserve patrimoniul natural și cultural de-a lungul rutei. Țara noastră este membră a Comitetului Executiv al OMT, organism de conducere al Organizației Mondiale a Turismului, entitate a Națiunilor Unite care promovează la nivel internațional dezvoltarea sustenabilă a turismului. 

Imagini de la Târgul de Turism de la Berlin, cel mai mare eveniment de profil din Europa, pot fi accesate prin intermediul paginii de Facebook a ministerului Turismului, https://www.facebook.com/MinisterulTurismuluiMT/.

 

Județul Tulcea, promovat la Târgul Internațional de Turism de la Berlin 2019

 

În perioada 6 - 10 martie 2019, o delegație a Consiliului Județean Tulcea și a Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării reprezintă județul nostru la Târgul Internațional de Turism de la Berlin – ITB 2019. Tulcea ITB Berlin

Pe parcursul celor cinci zile, reprezentanții tulceni promovează Delta Dunării și întreg Județul Tulcea. Astfel, oferta turistică dar și cea gastronomică și a vinurilor nord dobrogene (reprezentate de Grupul Angelo, respectiv Crama Alcovin Măcin, Crama Hamangia Baia și Crama Via Viticola Sarica Niculițel) se bucură de atenția și interesul a numeroși agenți de turism și vizitatori sosiți la târg în aceste zile.

Județul Tulcea s-a încadrat cu succes între cei 45 de expozanţi din standul României - agenţii de turism, companii aeriene şi autorităţi locale, care furnizează informaţii turiştilor interesaţi şi prezintă ofertele turistice pregătite special pentru vizitatorii germani de la Târgul de Turism din Berlin.

 

Gheorghe Fodoreanu: se simte lipsa birourilor de promovare turistică ale României

”Deschiderea oficială a fost făcută de către charismaticul ministru al Turismului, Bogdan Trif, în prezența ”celui mai iubit dintre tenismeni”, Ilie Năstase, promotor internațional al imaginii țării noastre, alături de o delegație numeroasă din partea Ministerului Turismului, a reprezentanților mass-media și pe acordurile Imnului Național interpretat magistral de către naistul Nicolae Voiculeț. Participarea României la acest târg este esențială și obligatorie pentru menținerea contractelor între touroperatorii germani și cei români. Primele zile sunt dedicate specialiștilor, iar weekend-ul, vizitatorilor, în mare majoritate reprezentați de populația locală”, subliniază Gheorghe Fodoreanu, președintele Invitation Romania, vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming.

 

Potrivit lui Gheorghe Fodoreanu, cu toate eforturile Ministerului Turismului, nici în acest an participanții români nu și-au găsit coordonatele pe lista oficială a târgului iar România nu a beneficiat de toate avantajele de marketing și de promovare din cauza plății întârziate a standului, situație care se repetă de ani de zile. Standul României a fost vizitat, mai degrabă, de către partenerii tradiționali. Nu se simte o creștere consistentă a cererii pentru piața românească. Pe de altă parte, în standul României este nevoie de mai mulți lideri de opinie locali și ar fi bine ca Ministerul Turismului să apeleze mai mult la profesioniștii din turism și la organizațiile profesionale și patronale. Se simte și mai pregnant lipsa birourilor de promovare turistică ale României în străinătate – în acest caz, al celui din Berlin – care reprezentau principalul comunicator dintre organizatorii locali și delegația română. Această lipsă s-a simțit, până acum, în toate momentele organizării participării României la ITB Berlin.Adaugata pe : 07 / 03 / 2019.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun