site traffic analytics

Organizația Germană pentru Turism promovează 100 de ani de la înființarea curentului Bauhaus

Germania turismPe tot parcursul anului 2019 Organizația Germană pentru Turism (DZT) va celebra aniversarea de 100 de ani de la înființarea renumitei școli de design Bauhaus, fondată în Weimar, Germania, ca element central al campaniei sale de marketing pentru anul acesta. Campania propune o gamă variată de activități pentru a oferi o experiență cât mai autentică a istoriei Bauhaus.

„Celebrarea fondării curentului artistic Bauhaus este o acțiune ce vine în sprijinul consolidării poziției Germaniei ca destinația culturală numărul 1 în rândul europenilor", explică Petra Hedorfer, președintele consiliului de administrație al DZT, despre lansarea campaniei. "Deși maeștrii școlii Bauhaus provin din Weimar, Dessau sau Berlin, elemente ale patrimoniului și farmecul internațional al curentului pot fi admirate deopotrivă, in Krefeld, Duisburg, Oberhausen, Essen, Münster, Baden-Württemberg și în numeroase alte locuri; acesta reprezentând un aspect important al turismului cultural oferit de Germania ca destinație de călătorie."

Elementul central al campaniei: Pagina de destinație

Mesajele cheie ale campaniei pot fi urmărite în limba germană, engleză și franceză pe una dintre paginile de destinație ale www.germany.travel/bauhaus. Sigla oficială realizată pentru jubileu alături de hashtag-ul #CelebratingBauhaus de pe pagina DZT www.germany.travel fac trimitere directă către pagina de destinație. Elementul de bază al paginii este un film de animație produs de DZT pe tema Bauhaus în Destinația de călătorie Germania. Link-urile trimit către site-urile web ale partenerilor din asociația Bauhaus Verbund 2019 și către organizațiile de marketing de stat ale statelor federale.

Filmul animat informea și inspiră

Filmul animat de un minut și jumătate redă complexitatea și bogăția patrimoniului Bauhaus în design, arhitectură, arte și meserii și reliefează zonele centrale ale creației Bauhaus din Weimar, Dessau și Berlin, precum și numeroasele locuri de interes din statele federale.

Incoming & Brand Summit în cinstea curentului Bauhaus

Subiectul Bauhaus a fost în atenția DZT încă de anul trecut, organizația invitând reprezentanți din mass-media internațională și influenceri în social media din 20 de țări să ia parte la cea de-a doua ediție a Incoming & Brand Summit. Evenimentul s-a desfășurat la Weimar în luna octombrie, 2018, în cinstea centenarului Bauhaus. În urma Summit-ului Media, participanții au avut ocazia să exploreze tema în diverse excursii organizate pentru presă.

Studiul Gropius ca obiect al realității virtuale

Istoria modernă se intersectează cu tehnologia digitală: Biroul directorului școlii Bauhaus din Weimer, renumitul arhitect Walter Gropius, a fost supus mai multor tipuri de măsurători și reconstruit digital în întregime. Structura și textura tuturor suprafețelor au fost modelate să pară cât mai reale. Folosit la evenimentele comerciale și media ale DZT la nivel mondial, proiectul VR oferă o imagine veridică a elementelor Bauhaus din Germania și încurajează oamenii să meargă să viziteze în persoană.

Proiect de film impreuna cu CNN - Povestind despre istoria Bauhaus

DZT impreună cu CNN, în calitate de partener media, au realizat 4 scurtmetraje jurnalistice cu caracter informativ ce portretizează diferite aspecte ale istoriei Bauhaus. Implementarea este realizată de Great Big Story, platforma video a companiei media Turner Broadcasting, ce reunește un număr total de peste un miliard de utilizatori pe diferitele canale media pe care le deține. Cele patru producții Great Big Story sunt difuzate în Regatul Unit, Statele Unite și Canada. În plus, videoclipurile sunt integrate în site-ul DZT și în canalul oficial de YouTube.

Festivalul de deschidere

În colaborare cu Academia de Arte din Berlin și sub patronajul Președintelui Federal al Germaniei, spiritul Bauhaus a fost reînviat cu un festival de nouă zile la care au fost prezenți artiști din întreaga lume, începând cu 17 ianuarie. Direcția artistică a festivalului a fost în mâinile renumitului dramaturg și curator Bettina-Wagner-Bergelt.

Numeroase expoziții în anul centenar

În anul aniversar 2019, trei expoziții vorbesc despre istoria Bauhaus și fac arhitectura și școala de artă accesibile publicului larg.

Berlin: Începând cu data de 6 septembrie 2019, expoziția aniversară de la Berlin a Arhivei Bauhaus / Muzeul de Design din Galeria Berlinische, intitulată "Original Bauhaus", este dedicată relației dintre versiunea unică, originală și cea reproductivă. Vizitatorii au șansa să vadă design-ul clasic, precum și reinterpretările de astăzi ale lucrărilor Bauhaus și răspunsurile artiștilor contemporani la simbolurile modernismului.

 

Dessau: Bauhaus ca o ocazie de experimentare pentru o cultură modernă a vieții practice reprezintă centrul expoziției "Bauhaus Bauhaus. Die Sammlung." al fundației Bauhaus Dessau, care va fi prezentată începând cu 8 septembrie 2019 în noul Muzeu Bauhaus Dessau. Produsele Bauhaus, cum ar fi fonturile, lămpile, mobilierul, tapetul sau textilele, sunt astăzi o parte naturală a vieții noastre de zi cu zi. Bazându-se pe această experiență, expoziția permite interacțiunea cu moștenirea Bauhaus din secolul XXI.

 

Weimar: Pe 6 aprilie 2019 începe ciclul expoziției în noul muzeu Bauhaus Weimar: Expoziția aniversară "Bauhaus vine din Weimar" încorporează fundația Bauhaus în mișcarea modernismului și accentuează influența fondatorului Walter Gropius.

100 de ani Bauhaus: alte expoziții

09.11.18 – 10.03.19

Bauhaus și America. Experimente în lumină și mișcare

Münster

19.01.– 14.04.19

"Modern am Main 1923 – 1933”

Frankfurt am Main

02.03. – 02.06.19

Heimo Zobernig. Demonstrație

Dresden

15.03. – 10.6.19

Bauhaus imaginista

Berlin

06. – 07.04.19

Weekend-ul de deschidere pentru Muzeul Bauhaus Weimar și Muzeul Neues

Weimar

27.04.– 04.08.19

Între utopie și adaptare - Bauhaus din Oldenburg

Oldenburg

28.04. – 31.12.19

Peter Behrens - Artă și tehnologie

Oberhausen

07.06. – 20.10.19

Orașul Weissenhof - Despre istoria, prezentul și viitorul orașului Stuttgart

Stuttgart

06.09.19 – 02.02.20

Pur și simplu grotesc

Mainz

06.09.19 – 27.01.20

Original Bauhaus - Arhiva Bauhaus / Muzeul de Design Berlin

Berlin

08.09.19

Deschiderea Muzeului Bauhaus

Dessau

27.09.19 – 12.01.20

Amator. De la Bauhaus la Instagram

Hamburg

26.10.19 – 12.01.20

Modernitate necunoscută 2019 - Imaginea orașului - oraș în imagine

Cottbus

15.11.19 – 01.03.20

Dosarele Bauhaus - Un proiect european

Stuttgart

 

Mai multe evenimente și informații regăsiți pe site-ul

www.bauhaus100.de și www.germany/travel/bauhaus.Adaugata pe : 20 / 03 / 2019.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun