site traffic analytics

Bogdan Trif: Pentru 2019, 229 milioane de lei sunt prevăzute exclusiv pentru investiții

Bogdan Trif, ministrul TurismuluiMinistrul Turismului a avut, pe 26 martie, o întâlnire cu 30 de reprezentanți ai UAT-urilor (Unități Administrativ Teritoriale) care au depuse, la acest moment, documentațiile de investiții ce se regăsesc în Masterplanul de Investiții în turism pentru 2019.

“Nu vrem să mai înregistrăm situații în care proiectele de investiții să stagneze din cauza unor mici impedimente, acesta a fost scopul întâlnirii de astăzi cu primarii și reprezentanții localităților pentru care există proiecte depuse la Ministerul Turismului. Avem bani de investiții, dar trebuie evitate blocajele alocării fondurilor din cauza că fie nu sunt cunoscute modificările legislative, fie că un funcționar nu-și face treaba la timp. Avem deja exemple pozitive în acest sens, respectiv de proiecte care au fost deblocate, cum ar fi tronsonul I al Pârtiei de la Câmpulung, Rarău I, cu o lungime de 2850 de m, proiect care a început în anul 2009 dar pe care am reușit să îl terminăm anul trecut. Zonele cu potențial turistic se pot dezvolta cu bani de la minister dacă există implicare la nivelul autorităților locale. Am simplificat procedura de evaluare a proiectelor astfel că, în primă etapa este nevoie ca UAT-urile să depună documentația până la stadiul de studiu de fezabilitate. Mergând mai departe, am inclus și posibilitatea ca proiectul tehnic să poată fi decontat de către Ministerul Turismului în limita a 3% din suma alocată. Pentru a veni și în sprijinul autorităților locale pe teritoriul cărora se află resurse balneare, am crescut nivelul de co-finanțare pentru proiectele din aceste zone, ajungând la până 90% din costul total al proiectului. Nu în ultimul rând, vreau să menționez că avem anul acesta un buget al  Ministerului care este îndreptat spre investiții. Pentru anul 2019, 229 milioane de lei sunt prevăzute exclusiv pentru investiții”, Bogdan Trif, ministrul Turismului.Bogdan Trif, ministrul Turismului

Anul acesta fondurile prevăzute pentru investiții în cadrul bugetului Ministerului Turismului  sunt cu 600% mai mari față de anul 2018.Adaugata pe : 26 / 03 / 2019.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun