site traffic analytics

Bogdan Trif: În prezent, nu putem vorbi despre dezvoltarea turismului fără a menționa noile tehnologii

Bogdan Trif conferintaRomânia, prin ministerul Turismului, a organizat, la București, în perioada 2 - 3 aprilie, Conferința cu tema “Turism durabil - Politici comune ale statelor membre ale UE”, la care au participat 50 de experți și specialiști în turism din Europa.

“În prezent, nu putem vorbi despre dezvoltarea turismului fără a menționa noile tehnologii care transformă oferta și cererea de servicii turistice, iar adaptarea la noua economie digitală este o necesitate pentru o destinație dacă dorește să-și mențină și să-și îmbunătățească competitivitatea în domeniul turismului. Pentru a profita de avantajele pe care tehnologia le oferă pentru sectorul turismului, trebuie să dezvoltăm politicile, structurile, programele și climatul care favorizează antreprenoriatul. Ne dorim ca la nivelul UE să fie promovat în continuare turismul durabil, responsabil și ecologic, iar conceptul de „destinație inteligentă” să fie esențial. În acest sens, dialogul  la nivel european ar trebui încurajat pentru a promova dezvoltarea durabilă a turismului și pentru a sprijini dezvoltarea de noi produse și experiențe, pentru a reduce impactul sezonalității și pentru a atrage mai mulți vizitatori”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, în deschiderea conferinței.Bogdan Trif conferinta

Pe parcursul celor două zile de lucrări, au fost abordate teme precum: Rolul sectorului privat al industriei turistice pentru Agenda 2030, Turismul - un instrument de creștere durabilă și Digitalizarea serviciilor turistice pentru dezvoltarea durabilă.

Totodată, în programul conferinței au fost incluse și vizite la Muzeul Satului din București, Ateneul Român și Palatul Mogoșoaia.

România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019. Prioritățile președinției în domeniul turismului vizează digitalizarea sectorului, economia colaborativă și dezvoltarea durabilă a turismului la nivel european.

În acest context, România organizează alte 2 reuniuni în domeniul turismului, pe perioada deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene, întâlnirea rețelei European Destination Excellence pentru Turism de la Piatra Neamț, ce se va desfășura în perioada 10 - 12 aprilie 2019 și Conferința ministerială “Strategia Dunării – instrument de dezvoltare economică”, care va avea loc la Tulcea, între 11 și 14 iunie.

Bogdan Trif conferintaAdaugata pe : 03 / 04 / 2019.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun