site traffic analytics

Ministrul Turismului pe Litoral. S-a dat startul sezonului estival

Bogdan Trif, deschidere LitoralMinistrul Turismului, Bogdan Trif, desfășoară o vizită de lucru la Constanța, cu ocazia deschiderii sezonului.

 

Ministrul Turismului a ales să viziteze mai întâi Vama Veche, unde sute de turiști au venit să petreacă de 1 mai pe litoralul Mării Negre.

“Am fost plăcut surprins să văd că foarte mulți turiști au venit pe litoralul Mării Negre o dată cu deschiderea sezonului estival. Asta demonstrează că măsurile de încurajare a investițiilor în turism, dar și prelungirea perioadei de acordare a voucherelor de vacanță au avut efect. Mediul de afaceri a transmis în mai multe rânduri că este pentru prima dată când se simte un demers concret al Guvernului pentru dezvoltarea turismului din România. Cea mai scăzută fiscalitate din Europa în domeniul turismului și Legea Turismului, prima lege destinată acestui sector după mai bine de 20 de ani sunt doar două dintre măsurile guvernamentale care au fost primite foarte bine de industria de turism. Sunt sigur că la finalul acestei mini vacanțe de Paște și 1 mai vom avea cifre statistice bune în legătură cu numărul de turiști ce au ales să petreacă fie la munte, fie la mare. De altfel, în Delta Dunării, gradul de ocupare a spațiilor de cazare pentru această perioadă este de 95%. Am cerut colegilor de la Ministerul Turismului să organizeze mai multe sesiuni de control pe litoral înainte de deschiderea sezonului estival, de altfel și la această oră două echipe de control se află pe teren, pe litoral”, Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Ministrul Turismului și-a continuat astăzi vizita de lucru în Constanța și a mers la Delfinariu, unde urmează să fie demarate lucrările celei mai importante investiții de modernizare cu fonduri de la ministerul Turismului. Peste 22 de milioane de lei vor fi investite pentru construirea unui bazin de antrenamente, stații de filtrare și un sediu administrativ la Delfinariul din cadrul Complexului Muzeal de Stiințe ale Naturii Constanța. Modernizarea Delfinariului este unul dintre proiectele finanțate de Ministerul Turismului și a primit avizul Comisiei Tehnico Economice în urmă cu aproximativ o lună.

 

Ministrul Turismului a susținut, astăzi, o conferință de presă la Constanța alături de reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc în cadrul căreia au fost abordate subiecte referitoare la înființarea Organizațiilor de Management al Destinației, Legea Turismului, sau masterplanul de investiții în turism pentru anul 2019.

 

 

 Adaugata pe : 02 / 05 / 2019.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun