site traffic analytics

MINISTERUL TURISMULUI, ÎN CONTROL LA ASOCIAȚIA CARE A ORGANIZAT TABERE ÎN JAPONIA PENTRU CÂTEVA ZECI DE COPII ȘI I-A ABA

Din dispoziția ministrului Turismului, Bogdan Trif, două echipe de control s-au deplasat la adresele din București și din Târgu Jiu ale Asociației Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societății Civile după ce Ministerul Turismului s-a autosesizat în cazul copiilor abandonați de organizatori în tabăra organizată la Tokyo, în Japonia de asociația mai sus menționată.

Echipa de control care a desfășurat acțiunea la sediul din București nu a putut lua legătura cu reprezentanții asociației, întrucât la apartamentul unde este declarat sediul se afla doar proprietara imobilului care a declarat că acolo nu a avut loc niciodată vreo activitate economică. Inspectorii din cadrul Direcției Control a Ministerului Turismului au încheiat o notă de constatare.

Cea de-a doua echipă de control a mers la sediul asociației de la Târgu Jiu însoțită de un echipaj al SICE din cadrul IPJ Gorj, însă nici la această adresa nu i-au găsit pe reprezentanții Asociației Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Urmează ca reprezentanții asociației să fie sancționați pentru că au desfășurat activități de turism fără a deține licență și în paralel Ministerul Turismului va sesiza poliția pentru a deschide o anchetă.

Facem încă o dată mențiunea că, în anul 2017, inspectorii Ministerului Turismului au sancționat această asociație cu suma de 30.000 de lei pentru că desfășura activități specifice unei agenții de turism fără a deține, însă, licență de turism. Asociația organiza excursii sub pretextul unor tabere pentru copii. Controlul de la acea vreme s-a desfășurat în urma unei sesizări depuse de un părinte care a fost nemulțumit și a considerat că minorii care au luat parte la acea tabără au fost puși în pericol.

Reprezentanții operatorului economic au contestat sancțiunile în instanță, iar în primă fază, deși Ministerul Turismului a depus un dosar complet care cuprindea toate constatările, documentele și plângerile părinților, instanța a dat câștig de cauză asociației. Ministerul Turismului a contestat decizia, iar acum procesul urmează să fie analizat de o instanța judecătorească superioară.Adaugata pe : 27 / 06 / 2019.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun