site traffic analytics

50 DE ANI DE LA ASELENIZARE LA “SUPERNOVA PLANETARIUM”

Supernova Planetarium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cel mai mare planetariu din Romania va găzdui, pe 19 iulie, evenimentul Apollo 11 – 50 de ani de la aselenizare. Domul planetariului are un ecran sferic cu diametru de 16 metri, proiectoare laser cu rezoluție înaltă 4K, o capacitate de 200 de locuri și vă așteaptă cu cea mai bună experiență imersivă din România.

Printre invitați se vor număra Dr. Debra Elmegreen – viitor Președinte UAI, dr. Magda Stavinschi -
Institutul Astronomic al Academiei Române, Revista prof. Alexandru Mironov, Știință & Tehnică,
prof. dr. Mircea Rusu - Universitatea București. Amfitrionul evenimentului este cosmonautul Dumitru Prunariu

Începând cu ora 13:00, iubitorii de astronomie sunt așteptați la Salina Slănic Prahova, pentru a celebra 50 de ani de la aselenizare. Evenimentul se află sub egida a “100 de ani de la înființarea Uniunii Astronomice Internaționale”. După evocarea evenimentului care a avut loc acum 50 de ani și a proiectelor de viitor pentru cucerirea spațiului, vor fi vizionate filme fulldome produse cu ocazia celebrării misiunii Apollo 11.
În pauză va avea loc o sesiune de autografe pe numarul special al revistei Știință&Tehnică – Apollo 11, zeii de la NASA. Evenimentul APOLLO 11 în Supernova Planetarium se va desfășura la câteva ore distanță de aniversarea de la Johnson Space Center din Florida-SUA, unde se va prezenta camera de comandă a misiunilor Apollo, recent restaurată.
 ”Am deschis SUPERNOVA PLANETARIUM la cea mai mare adâncime din lume - 208 metri, în Salina Slănic Prahova, pentru a oferi turistilor o evadare în spațiu și un nou obiectiv de vizitat care să crească atractivitatea salinei. Este o ocazie unică de a vedea “cerul de sub pământ”.
Am selectat spectacole fulldome apreciate la scara mondiala, care vor fi difuzate în premieră în România. Proiectiile 360 grade/ fulldome ne stimulează simțurile și ne transpun într-o altă realitate. De asemenea, am inițiat o serie de prezentări interactive ale universului, constelațiilor și obiectelor cerești care sunt foarte apreciate de public. De altfel, planetariul are capacitatea de a ne face să călătorim în timp și spațiu, în locuri care chiar există în realitate, dar se află la mari distanțe de noi.  Accesul la aceasta minunăție este permis in premieră în România pentru toate vârstele, inclusiv pentru copii de sub 3 ani (care au și gratuitate); astfel, familiile cu copii mici se pot bucura de calătorii inedite și memorabile în univers despre care să povestească peste ani”, spune Dragoș Brașov,  președintele Asociației Astronomice Urania și inițiatorul proiectului de peste 2 milioane de lei.

Patronat de una dintre cele mai puternice asociații de astronomi amatori din țară, cu peste 400 de membri și susținut de un mare magazin de telescoape din România: Telescoape.ro, SUPERNOVA PLANETARIUM și-a propus să organizeze periodic, în colaborare cu revista Știință și Tehnică, o serie de acțiuni educationale: cursuri de astronomie, prezentări interactive de astronomie, observații astronomice în zona Slănic Prahova, spectacole și conferințe pentru pasionați.Adaugata pe : 16 / 07 / 2019.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun