site traffic analytics

Ministrul Turismului a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de construcție a bazei Salvamont de la Păltiniș

Bogdan Trif, Salvamont, PaltinisMinistrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru proiectul de construcție a bazei Salvamont de la Păltiniș.

Ministrul Bogdan Trif a efectuat o vizită de lucru la Sibiu, unde alături de mai mulți reprezentanți ai autorităților locale a mers în zona în care va fi construit un punct Salvamont ce va deservi pârtiilor de schi și traseelor montane din stațiunea Păltiniș.

“Investițiile în turism fac parte din programul de guvernare, iar acestea sunt prioritare pentru dezvoltarea sectorului de turism din țara noastră. Iată că, săptămâna trecută am semnat un contract de finanțare la Ocna Sibiului pentru extinderea și modernizarea Parcului Balnear și Parcului Gării din localitate, iar astăzi am revenit la Sibiu pentru încă un contract de modernizare a infrastructurii turistice. Vorbim, de data aceasta, de construirea unui punct Salvamont aici, în stațiunea Păltiniș, care va conține tot ceea ce este necesar pentru acordarea primului ajutor: de la camere de cazare pentru salvamontiști, la punct de prim-ajutor, garaj sau camere special destinate pentru echipele de intervenție. Este un proiect în valoare de aproape 3,6 milioane de lei, iar Ministerul Turismului va finanța 85% din valoarea investiției de bază, adică 2,3 milioane de lei. Procentul de finanțare a fost stabilit având în vedere că Păltinișul este stațiune turistică de interes local, iar în acest caz Ministerul poate asigura 85 % din valoarea investiției de bază pentru proiectele autorităților locale. Trebuie spus încă o dată că măsurile guvernamentale sunt menite în a stimula industria turismului din România, iar investițiile sunt cu atât mai necesare pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din țara noastră”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Proiectul Bază salvare salvamont în stațiunea Păltiniș, municipiul Sibiu” va fi realizat în următoarele 24 de luni.Adaugata pe : 28 / 08 / 2019.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun