site traffic analytics

Comisia Europeană: companiile aeriene nu vor trebui să păstreze gol scaunul din mijloc

Executivul Uniunii Europene va spune miercuri că companiile aeriene nu vor trebui să lase scaunul de la mijloc gol, dar pasagerii vor trebui să poarte măști la bord și în aeroporturi, pe măsură ce călătoriile se reiau treptat.

Recomandările fără caracter obligatoriu fac parte dintr-un set mai larg de propuneri pentru salvarea industriei turismului în stare de dificultate, care în timp normal reprezintă aproximativ 10% din producția economică a UE și angajează aproape 12% din forța de muncă a blocului comunicat. Conform unui document al Comisiei Europene, executivul va propune ca voucheree pentru zboruri anulate sau vacanțe să rămânî valabile cel puțin un an cu protecție împotriva falimentelor, astfel încât oamenii să le accepte în loc să ceară rambursări complete de la companiile aeriene și de la companiile de turism care au rămas cu numerar.

Companiile aeriene vor trebui să limiteze riscurile de contaminare, care ar putea fi realizate prin etape precum utilizarea filtrării aerului de nivel de spital pe avioane, utilizarea echipamentelor de protecție personală și limitarea mișcărilor pasagerilor.
Check-in-ul, depunerea și ridicarea bagajelor trebuie reorganizate pentru a evita aglomerația.

Companiile aeriene și-au exprimat îngrijorarea că măsurile de încetinire a răspândirii pandemiei le-ar putea afecta rentabilitatea mult timp după terminarea restricțiilor de călătorie. Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) a estimat că această criză ar putea costa companiile aeriene 314 miliarde de dolari și a sfătuit companiile să verifice temperaturile pasagerilor, să colecteze detalii personale și să curețe și să dezinfecteze terminalele și echipamentele. De asemenea, Comisia Europeană a recomandat purtarea măștilor în timpul zborurilor, dar nu a recomandat blocarea scaunelor din mijloc.

Unele companii aeriene americane au implementat deja măsuri de distanțare, cu unele blocări ale scaunelor din mijloc, întreruperea upgrade-urilor automate și schimbarea procesului de îmbarcare. Executivul UE a refuzat să suspende legea care oferă pasagerilor dreptul la o rambursare în numerar completă dacă un zbor a fost anulat.

Dar se va spune că liniile aeriene ar trebui să facă mai atractive voucherele, oferindu-le o perioadă de valabilitate mai lungă, oferind aceleași condiții ca rezervarea inițială sau chiar oferindu-le o valoare mai mare. Aceste vouchere ar trebui să fie, de asemenea, transferabile și rambursabile automat, dacă nu sunt răscumpărate după un an, spune Comisia.

În ceea ce privește transportul cu trenul, executivul UE va spune că distanțarea socială ar trebui aplicată prin frecvențe crescute și prin capacitatea trenului. Va fi obligatorie purtarea măștilor în trenuri și în stații și va fi descurajată deplasarea la ore de vârf, ușile ar trebui să se deschidă automat iar gelul dezinfectant ar trebui să fie disponibil.

Reguli similare se vor aplica și navelor de transport și croazierelor. Comisia Europeană spune că numărul de pasageri aflați în croaziere ar trebui redus, iar navele trebuie să aibă camere disponibile pentru carantină, dacă este nevoie.Adaugata pe : 13 / 05 / 2020.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun