site traffic analytics

Bulgaria va plăti 35 de euro touroperatorilor pentru fiecare străin adus în țară

Statul bulgar va plăti, ca primă de incoming, 35 de euro operatorilor de turism în următorii 2 ani, pentru fiecare turist străin venit în vacanță în Bulgaria. Fondurile vor fi furnizate numai pentru zboruri peste 100 de persoane, potrivit cotidianului „24 chasa”.

Propunerea inițială a constat în acordarea unei subvenții de 6.000 de euro pe zbor în sprijinul companiilor bulgare de charter care aduc turiști străini. Inclusiv premierul bulgar Boyko Borissov a susținut ideea de primă per turist adus cu o cursă charter, și nu per zbor în sine.

Turcia subvenționează de ani buni zborurile charter, iar din acest sezon Grecia va proceda la fel. Sprijinul este oferit atât pentru turism, cât și pentru organizatorii bulgari de curse charter.

Termenul în care operatorii de turism trebuie să ramburseze sumele plătite deja de turiști pentru vacanțele care au eșuat din cauza coronavirusului este prelungit cu 12 luni. O parte dintre parlamentarii bulgari au solicitat crearea unui fond de garantare de stat pentru a-i asigura pe consumatori că vor primi în continuare banii lor, chiar dacă un operator de turism falimentează. Totuși, acest lucru nu a fost susținut de guvern. Nici propunerea fostului vice prim-ministru Valeri Simeonov de a se emite tichete de vacanță pentru stațiunile bulgare nu a fost susținută.

De asemenea, Bulgaria reduce TVA-ul pentru restaurante de la 20%, cât este în prezent, la 9%. Măsura intră în vigoare începând cu anul viitor. Măsura a fost adoptată de guvernul de la Sofia pentru a sprijini industria ospitalității. Puternic afectat de pandemie, turismul reprezintă 8% din economia Bulgariei.

Amintim că România a întrecut Bulgaria, ca măsuri, la aplicarea reducerii TVA pentru turism și restaurație, anume 5% din 2018 precum și la introducerea voucherelor de vacanță pentru turismul inten. Însă, pe de altă parte, Bulgaria primește mult mai mulți turiști străini.Adaugata pe : 14 / 05 / 2020.
← Înapoi

nici un comentariu

*Toate campurile de mai jos sunt obligatorii

Paralela 45
Traia Badulescu - Secretul emisferei
Le Chateau
Traian Badulescu
Hotelul Roman Plaza
Hanul Ancutei
Rent a car
Alltur
Chicco
Romania
Paradis Vacante de Vis
Corali Holidays
Booking Bucharest
Max Holidays
Destinatii.eu
Agentia Mos Craciun